Mleczne bułeczki nie są łatwe do zrobienia, a jeśli nie jesteś przyzwyczajony do ich przyrządzania, musisz spróbować przynajmniej raz, ponieważ składają się one ze świeżych i bogatych składników. Jeśli zrobisz je w domu, staną się Twoim ulubionym przysmakiem.
Bułeczki są łatwe do zrobienia, a dzieci również je pokochają. Istnieje wiele wariantów tego przepisu.
Można go wykonać z pomocą miksera lub ugniatarki. W tym przepisie dzielę się moim domowym przepisem na mleczne bułeczki, który jest jednym z najlepszych przepisów, jakie można mieć.
Składniki:
– 2 szklanki mąki
– ½ szklanki masła
– ½ szklanki cukru
– ½ łyżeczki soli
– 1 filiżanka mleka
– ½ jajka
– ½ filiżanki rodzynek
– 1/4 filiżanki migdałów
Sposób wykonania:
Wymieszaj wszystkie składniki i ugniataj ciasto przez 5 minut. Przykryj i pozostaw na minimum 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Nasmaruj blachę do pieczenia i podziel ją na 12 części. Każdą część posmarować masłem i posypać cukrem pudrem.
Weź małą kulkę ciasta i połóż ją na środku części.
Przyciśnij ją i rozprowadź, wykorzystując brzegi blachy do pieczenia.
Powtórz tę czynność dla pozostałych bułeczek.
Piecz je przez 10-15 minut.
Całkowicie ostudź i smacznego.
Wnioski:
Jestem pewna, że jeśli je zrobisz, pokochasz te pyszne bułeczki. Będą idealną propozycją na śniadanie.