Jak zrobić mleczne bułeczki?

Mleczne bułeczki nie są łatwe do zrobienia, a jeśli nie jesteś przyzwyczajony do ich przyrządzania, musisz spróbować przynajmniej raz, ponieważ składają się one ze świeżych i bogatych składników. Jeśli zrobisz je w domu, staną się Twoim ulubionym przysmakiem.

Bułeczki są łatwe do zrobienia, a dzieci również je pokochają. Istnieje wiele wariantów tego przepisu.

Można go wykonać z pomocą miksera lub ugniatarki. W tym przepisie dzielę się moim domowym przepisem na mleczne bułeczki, który jest jednym z najlepszych przepisów, jakie można mieć.

Składniki:

– 2 szklanki mąki

– ½ szklanki masła

– ½ szklanki cukru

– ½ łyżeczki soli

– 1 filiżanka mleka

– ½ jajka

– ½ filiżanki rodzynek

– 1/4 filiżanki migdałów

Sposób wykonania:

Wymieszaj wszystkie składniki i ugniataj ciasto przez 5 minut. Przykryj i pozostaw na minimum 1 godzinę.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.

Nasmaruj blachę do pieczenia i podziel ją na 12 części. Każdą część posmarować masłem i posypać cukrem pudrem.

Weź małą kulkę ciasta i połóż ją na środku części.

Przyciśnij ją i rozprowadź, wykorzystując brzegi blachy do pieczenia.

Powtórz tę czynność dla pozostałych bułeczek.

Piecz je przez 10-15 minut.

Całkowicie ostudź i smacznego.

Wnioski:

Jestem pewna, że jeśli je zrobisz, pokochasz te pyszne bułeczki. Będą idealną propozycją na śniadanie.