6 przepisów na pyszne desery bezowe

Beza to jeden z najprostszych deserów, który można szybko przygotować. Jest to lekki i puszysty deser, a każdy uwielbia wypróbowywać przepisy na bezę. W tym artykule omówimy 15 pysznych przepisów na bezę i wyjaśnimy, jak je zrobić.
Podstawą wszystkich deserów bezowych jest białko jajka i cukier. Możesz dodać do nich dowolny smak, a będą smakować wyśmienicie. Bezę można zrobić, ubijając białko jajka i dodając cukier. Zacznijmy od przepisu na bezę nr 1.

Przepis #1: Przepis na bezę z wanilią

Składniki:
2 białka jaj
1 filiżanka cukru kryształu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Instrukcje:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać wanilię i wymieszać.
Wlać do lekko natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to jeden z najłatwiejszych przepisów na bezę, który można zrobić w mgnieniu oka. Możesz użyć bezę o dowolnym smaku i będzie ona smakować wspaniale.

Przepis #2: Przepis na bezę z czekoladą

Składniki:
2 białka jaj
1/4 szklanki cukru kryształu
3 łyżki stołowe kakao w proszku
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać kakao w proszku i wymieszać.
Wlać do lekko natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to prosty i pyszny przepis na bezę z czekoladą. Możesz użyć bezę o dowolnym smaku i będzie ona smakować niesamowicie.

Przepis #3: Przepis na bezę z kawą

Składniki:
2 białka jaj
1/2 szklanki cukru kryształu
1/4 filiżanki kawy parzonej
Instrukcje:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać kawę i wymieszać.
Wlać do lekko natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to prosty przepis na bezę z kawą, ale jeśli lubisz kawę, to musisz wypróbować ten przepis.

Przepis #4: Przepis na bezę z owocami

Składniki:
2 białka jaj
1/2 szklanki cukru kryształu
1 łyżka stołowa świeżego soku z cytryny
1/2 szklanki owoców
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać sok z cytryny i wymieszać.
Dodać owoce i złożyć.
Wylać na lekko natłuszczoną blachę do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to jeden z najsmaczniejszych przepisów na bezę z owocami. Możesz zrobić ten przepis z dowolnymi owocami i będzie on smakował niesamowicie.

Przepis #5: Przepis na bezę z dżemem

Składniki:
1 białko jajka
1/2 szklanki cukru kryształu
1 łyżka dżemu
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać dżem i wymieszać.
Wlać do lekko natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to prosty przepis na bezę z dżemem. Jeśli nie lubisz dodawać dżemu, możesz zamiast niego dodać sok z cytryny.

Przepis #6: Przepis na bezę z orzechami

Składniki:
1 białko jajka
1/2 szklanki cukru kryształu
1 łyżka stołowa gałki muszkatołowej
Instrukcje:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C (400°F).
Białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Dodać gałkę muszkatołową i wymieszać.
Wlać do lekko natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez 15 minut.
Wnioski:
Jest to jeden z najsmaczniejszych przepisów na bezę z orzechami. Jeśli lubisz smak orzechów, to musisz wypróbować ten przepis.