Jak zrobić miękki piernik na Boże Narodzenie

Boże Narodzenie to czas świętowania i radości, ale jest wiele osób, które z różnych powodów nie obchodzą świąt. Niektórzy nie mają czasu na świętowanie z członkami rodziny, niektórzy nie mają wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić prezenty dla swoich bliskich, a niektórzy nie chcą obchodzić świąt, ponieważ nie mają czasu na spędzenie ich z rodziną.

Jest jednak wiele osób, które będą obchodzić Boże Narodzenie w inny sposób. Przygotują najpyszniejsze świąteczne ciasteczka, upieką najsmaczniejsze ciasta i udekorują swój dom najpiękniejszymi lampkami choinkowymi.
Piernik to jedno z najsmaczniejszych i najbardziej znanych ciasteczek świątecznych, które pokochają wszyscy. Pokochają je dzieci i dorośli, a ponadto jest to jedno z najłatwiejszych do zrobienia świątecznych ciasteczek.

Najważniejsze jest to, że jego wykonanie nie jest bardzo kosztowne, więc pokocha go każdy.
Składniki na piernik:
2 szklanki mąki
1/4 szklanki sody oczyszczonej
1/4 szklanki soli
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki imbiru
1/2 szklanki melasy
1/2 szklanki wody
2 jajka
2/3 szklanki cukru
2 łyżki masła

Przygotowanie piernika:
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wyrób ciasto. Ciasto powinno być miękkie i lepkie.
Teraz pokrój ciasto na małe kawałki i rozwałkuj je na płaski kształt.
Włóż je do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Pozostaw ciastka do ostygnięcia i ciesz się nimi.
Wnioski:
Jeśli chcesz upiec najsmaczniejsze i najpyszniejsze świąteczne ciasteczka, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Możesz zrobić dowolny rodzaj pierniczków, jaki tylko chcesz. Jestem pewna, że Twoje dzieci i rodzina pokochają te ciasteczka.