Łatwy przepis na wegańskie ciasteczka czekoladowe

Wszyscy uwielbiają smak czekolady i czekoladek. Wszyscy też uwielbiają smak ciasteczek z kawałkami czekolady. Ciasteczka to jedna z najprostszych przekąsek dla każdego, a jej pysznemu smakowi nie może się oprzeć cała rodzina. Istnieje jednak ogromna różnica między zwykłymi ciasteczkami a ciasteczkami wegańskimi, ponieważ te ostatnie nie zawierają nabiału.

Jeśli więc chcesz dać swoim dzieciom zdrową alternatywę dla ich przekąsek, powinieneś wypróbować ten przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady. Możesz także wypróbować ten przepis na wegańskie ciasteczka brownies. Mam nadzieję, że spodoba się Wam smak tego przepisu.

Składniki:

1 szklanka mąki sojowej

3/4 szklanki kakao w proszku

1/4 szklanki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

1 jajko

1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

1/4 szklanki oleju rzepakowego

1/2 szklanki mleka niemlecznego

2 łyżki wiórków czekoladowych

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i natłuść blachę do pieczenia.

W dużej misce wymieszaj mąkę, kakao w proszku, cukier, proszek do pieczenia i sól.

W średniej misce ubij trzepaczką jajka i wanilię. Dodać olej rzepakowy i mleko, a następnie dobrze wymieszać. Dodać do suchych składników i mieszać tylko do momentu połączenia się składników.

Wsypać wiórki czekoladowe.

Wyłożyć ciasto łyżką stołową na blachę do pieczenia. Piec przez 10-12 minut lub do momentu, gdy brzegi będą złociste.

Przed podaniem ostudzić na drucianym stojaku.

Uwaga: Jeśli nie chcesz używać oleju rzepakowego, możesz użyć dowolnego oleju, który wybierzesz.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten przepis na wegańskie ciasteczka z kawałkami czekolady. Jeśli masz jakieś sugestie, podziel się nimi w sekcji komentarzy.